Exercicis de QML

De binefa.com
Salta a la navegació Salta a la cerca

El títol (que surt a la part alta de la finestra d'execució) de cada exercici serà exXY - 1rCognom 2nCognom Nom (essent XY el número d'exercici).

Documenteu a un arxiu de tipus pdf els aspectes més importants de cada exercici. El nom de l'arxiu ha de ser dam2_qmlExXY_1rCognom2nCognomNom.pdf (essent XY el número d'exercici). Feu un arxiu comprimit que contingui l'arxiu pdf i els codis de la solució a una carpeta (tot inclòs a l'arxiu comprimit). El nom de l'arxiu comprimit ha de ser dam2_qmlExXY_1rCognom2nCognomNom.zip (essent XY el número d'exercici).

Quan es demani que trameteu les vostres solucions, ho fareu en correus electrònics diferents per a cada exercici. No trameteu més d'un exercici per correu electrònic. El tema del correu serà dam2_qmlExXY_1rCognom2nCognomNom (essent XY el número d'exercici).

En cas de detectar-se dues solucions idèntiques, els dos titulars de l'exercici seran puntuats amb un zero (sense tenir en compte qui ho ha tramès primer o que sigui evident qui ho ha desenvolupat). L'excepció a aquesta norma serà quan la solució sigui molt senzilla (els exercicis de menys pes a l'hora de fer la ponderació) o quan, explícitament, es permeti de resoldre-ho per parelles (i si aquest és el cas, hauran de sortir els dos noms a la portada del document pdf i cada membre trametrà el correu per separat, malgrat la informació sigui idèntica).

El pes de la puntuació d'aquestes pràctiques serà ponderat pel seu nivell de dificultat. No serà una mitjana aritmètica.

Introducció[modifica]

  • ex01) Feu un programa en QML que al principi hi surti un quadrat vermell centrat. Al prémer la tecla B hi sortirà de color blau, al prémer la tecla G hi sortirà de color verd i al prémer la tecla R torna a ser vermell.
  • ex02) Feu un programa en QML a on hi aparegui centrat, horitzontalment i vertical, ben gros i en negreta el nom Escola del Clot. Al prémer la tecla + la lletra es farà més grossa. I al prémer la tecla - la lletra es farà més petita.
  • ex03) Feu un programa que hi surti el text, centrat a la finestra, "Comptador: 0" de color vermell. Al prémer el botó + incrementarà el valor del comptador, i al prémer el botó '-' es decrementarà. Al prémer la tecla N el text serà de color negre i al prémer V tornarà a ser de color vermell.

MQTT[modifica]

  • ex04) Feu que el projecte quickpublication, present als exemples de la biblioteca QtMqtt, admeti usuari i contrasenya
  • ex05) Feu que el projecte quicksubscription, present als exemples de la biblioteca QtMqtt, admeti usuari i contrasenya

Connexió entre el frontal QML i el rerefons en C++[modifica]

Fent servir propietats[modifica]

  • ex06) Feu pel vostre compte els codis comentats als 10 vídeos de Connexió entre el frontal QML (frontend) i el rerefons en C++ (backend) presents a Vídeos QML
  • ex07)

- ex07a) Feu un rerefons en C++ connectat al protocol MQTT. La configuració dels paràmetres MQTT no són d'accés transparent a l'usuari i hi seran encastats dins del codi. El frontal haurà de tenir un botó (amb la forma que vulgueu) que serà capaç d'engegar i apagar el led IO19 (el blanc) de la placa IoT-02.

- ex07b) Com ex07a i, a més, visualitzarà quan s'ha premut el botó I35 i quan es deixa de prémer.

  • ex08) Feu un rerefons en C++ connectat al protocol MQTT. El frontal tindrà dues pantalles lliscants (a l'estil de l'exemple QML swipe). La primera pantalla permetrà editar els paràmetres de la connexió MQTT (broker, usuari, contrasenya i noms dels temes de publicació i subscripció). Per defecte hi haurà uns valors funcionals, però modificables. La segona pantalla haurà de tenir un botó (amb la forma que vulgueu) que serà capaç d'engegar i apagar el led IO19 (el blanc) de la placa IoT-02 i visualitzarà quan s'ha premut el botó I35 i quan es deixa de prémer. A la part superior de la segona pantalla dirà si la connexió al broker MQTT és reeixida, o no (indicant-ho amb color vermell si no ho és, i verd si hi ha connexió).

Fent servir senyals[modifica]

  • ex09) Feu un rerefons en C++ connectat al protocol MQTT. El frontal tindrà dues pantalles lliscants (a l'estil de l'exemple QML swipe). La primera pantalla permetrà editar els paràmetres de la connexió MQTT (broker, usuari, contrasenya i noms dels temes de publicació i subscripció). Per defecte hi haurà uns valors funcionals, però modificables. La segona pantalla haurà de tenir un giny d'estil rellotge que marcarà el nivell de llum detectat per l'LDR de la placa IoT-02. A la part superior de la segona pantalla dirà si la connexió al broker MQTT és reeixida, o no (indicant-ho amb color vermell si no ho és, i verd si hi ha connexió).